מצרכים למתכון
40 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
גם צליאקים יכולים להינות מסהרונים
- 1 מנפים את הקמחים לקערה (קמח תופח ללא גלוטן, קמח תפוחי אדמה וקורנפלור).
- 2 מוסיפים את שאר חומרי הבצק (1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס מים חמים, 100 גרם מרגרינה רכה, רסק תפוחים, ביצה אחת ואבקת אפייה) ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- 3 יוצרים גליל שמנמן, עוטפים בניילון נצמד ושומרים לשעה במקרר.
- 4 למילוי האגוזים - מערבבים היטב את חומרי מילוי האגוזים (אגוזים קצוצים, 1/4 כוס סוכר, מיץ לימון ו- 1/4 כוס מים). אפשר להוסיף גם קליפת לימון מגוררת לפי הטעם - לא חובה.
- 5 מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים.
- 6 מרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב בקמח תפוחי אדמה לעלה דק. חותכים ל- 8 משולשים (כמו פיצה).
- 7 שמים כפית מהמילוי או קוביה ממילוי אחר בחלק הרחב של המשולש,
- ומגלגלים את משולש הבצק מעל המילוי לסהרון.
- 8 מניחים ברווחים קטנים בתוך תבנית גדולה המרופדת בנייר אפייה.
- 9 מברישים בביצה טרופה עם מעט מים, ואם רוצים זורים שומשום לפי הטעם - לא חובה.
- 10 אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 175 מעלות, עד שהסהרונים מזהיבים, כ- 10-15 דקות.
- 11 בתיאבון
- הערות:
- 1 כמות מילוי האגוזים מספיקה לכל כמות הסהרונים. אפשר להכין חלק מהכמות ולמלא במילויים שונים את השאר.
- 2 אם מכינים את הסהרונים בשאר ימות השנה, אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה והקורנפלור בקמח קונדיטור.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אפשרויות מילוי נוספות: קוביית שוקולד חצויה לכל סהרון, מעט רחת לוקום לכל סהרון או מעט חלווה לכל סהרון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.9% |
29.3% |
8% |
61.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב