דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 222 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
סלק ממולא
סלק במילוי בשר טחון
  • 1 מחממים תנור לחום המקסימלי.
  • 2 שוטפים את הסלקים ועוטפים אחד אחד בנייר כסף. מכניסים על מגש לתנור, בין 40 דקות לשעה ורבע, תלוי בגודל הסלקים (סלקים גדולים היו שעה וחצי, סלקים קטנים 40-60 דקות).
  • 3 מטגנים בשמן זית את הבצל קצוץ, לאחר שמזהיב מעט מוסיפים את השום והבשר הטחון, מתבלים בפטרוזיליה, תימין, נענע, בהרט, קינמון, מלח, פלפל שחור וצנוברים.
  • 4 לאחר שהסלקים מוכנים, מוציאים ומקררים. מקלפים בקלות את הקליפה ומרוקנים את הסלק בעזרת כף פריז`יאן, קוצצים את מה שהוצאנו מהסלק ומוסיפים לתערובת הבשר. שומרים את המכסים של הסלק להגשה.
  • 5 מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את מרכיבי הרוטב ומצמצמים עד שנהיה מעט סמיך.
  • 6 עד כאן ניתן להכין יום-יומיים לפני ארוחת החג. לפני ההגשה לשולחן יש לחמם תנור ל- 180 מעלות ולחמם את המנה (ניתן גם להגיש בטמפרטורת החדר אך לא קר מהמקרר).
  • 7 מוזגים מעט מן הרוטב על כל סלק מלמעלה ומכסים חזרה במכסה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להחליף את הצנוברים באגוזים או גרעינים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר רזה ולטחון (כתף, פילה, פילה מדומה).

ציוד נדרש: כף פריז`יאן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 11.8% 27.7% 53.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב