דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלק ממולא
סלק ממולא
סלק במילוי בשר טחון

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 222 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים תנור לחום המקסימלי.
  • 2 שוטפים את הסלקים ועוטפים אחד אחד בנייר כסף. מכניסים על מגש לתנור, בין 40 דקות לשעה ורבע, תלוי בגודל הסלקים (סלקים גדולים היו שעה וחצי, סלקים קטנים 40-60 דקות).
  • 3 מטגנים בשמן זית את הבצל קצוץ, לאחר שמזהיב מעט מוסיפים את השום והבשר הטחון, מתבלים בפטרוזיליה, תימין, נענע, בהרט, קינמון, מלח, פלפל שחור וצנוברים.
  • 4 לאחר שהסלקים מוכנים, מוציאים ומקררים. מקלפים בקלות את הקליפה ומרוקנים את הסלק בעזרת כף פריז`יאן, קוצצים את מה שהוצאנו מהסלק ומוסיפים לתערובת הבשר. שומרים את המכסים של הסלק להגשה.
  • 5 מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את מרכיבי הרוטב ומצמצמים עד שנהיה מעט סמיך.
  • 6 עד כאן ניתן להכין יום-יומיים לפני ארוחת החג. לפני ההגשה לשולחן יש לחמם תנור ל- 180 מעלות ולחמם את המנה (ניתן גם להגיש בטמפרטורת החדר אך לא קר מהמקרר).
  • 7 מוזגים מעט מן הרוטב על כל סלק מלמעלה ומכסים חזרה במכסה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להחליף את הצנוברים באגוזים או גרעינים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר רזה ולטחון (כתף, פילה, פילה מדומה).

ציוד נדרש: כף פריז`יאן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ענבר דויטש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)223100
חלבונים (גרם)15.02 6.76
פחמימות (גרם)2913
מתוכן סוכרים (גרם)10.92 4.91
שומנים (גרם)6.42 2.89
מתוכם שומן רווי (גרם)1.62 0.73
כולסטרול (מ"ג)31.67 14.24
נתרן (מ"ג)263.76118.63
סיבים תזונתיים (גרם)3.8 1.71
מים (גרם)166.4174.85
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)45.7620.58
ויטמין B (מ"ג)4.381.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B3 (מ"ג)3.211.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.520.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.310.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)118.9153.48
ויטמין B12 (מק"ג)1.290.58
ויטמין C (מ"ג)19.538.78
ויטמין E (מ"ג)0.280.12
ויטמין K (מק"ג)156.870.52
סידן (מ"ג)50.3522.64
ברזל (מ"ג)3.061.38
מגנזיום (מ"ג)47.2421.25
זרחן (מ"ג)156.5770.42
אבץ (מ"ג)3.311.49
אשלגן (מ"ג)635.15285.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 11.8% 27.7% 53.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.