דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר עם פולים שילדים אוהבים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 485 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות בקערה, יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומניחים בצד.
  • 2 הכנת רוטב הפולים: בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל.
  • 3 מוסיפים את הפולים וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות נוספות.
  • 4 מוסיפים כ- 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • 5 מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 6 מניחים את הקציצות בזהירות בסיר אחת ליד השנייה, מכסים את הסיר וממשיכים בבישול כ- 40 דקות נוספות.
  • 7 תוך כדי בישול מערבבים את הסיר מדי פעם בתנועות סיבוביות, ומדי פעם "להשקות" את הקציצות ברוטב.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: לצד אורז לבן. ניתן להכין גם עם קציצות עוף.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40183
חלבונים (גרם)33.21 6.85
פחמימות (גרם)337
מתוכן סוכרים (גרם)4.2 0.87
שומנים (גרם)15.3 3.15
מתוכם שומן רווי (גרם)3.52 0.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)105.49 21.75
נתרן (מ"ג)1,287265.34
סיבים תזונתיים (גרם)5.03 1.04
מים (גרם)281.2657.99
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)109.9722.67
ויטמין B (מ"ג)8.211.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.06
ויטמין B3 (מ"ג)5.981.23
ויטמין B5 (מ"ג)1.050.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.720.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.646.73
ויטמין B12 (מק"ג)2.160.45
ויטמין C (מ"ג)11.662.4
ויטמין D (מק"ג)0.230.05
ויטמין E (מ"ג)1.390.29
ויטמין K (מק"ג)27.745.72
סידן (מ"ג)57.1611.78
ברזל (מ"ג)3.960.82
מגנזיום (מ"ג)44.469.17
זרחן (מ"ג)253.7752.32
אבץ (מ"ג)5.981.23
אשלגן (מ"ג)658.35135.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.520.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.450.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.50.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.470.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 17.6% 38.2% 38.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?