דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 37 גרם למנה\יחידה (כ- 20 כדורי פלאפל גבינת עיזים)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פלאפל גבינת עיזים
המתאבנים שיגנבו את ההצגה, צילום: דן לב
  • 1 מערבלים במעבד מזון את כל חומרי התערובת עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות להתייצבות התערובת.
  • 2 מערבבים פירורי לחם מוזהבים ומלח בקערה רחבה. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס``מ ומגלגלים את הכדורים בפירורי לחם (התערובת מאד רכה והכדורים בשלב הזה לא סימטרים - אחרי קירור נוסף ניתן יהיה להעניק להם צורה עגולה מושלמת). מניחים במגש מרופד בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר אפילו לילה) להתייצבות הכדורים.
  • 3 מוציאים את הכדורים מהמקרר ומכדררים אותם ביד על מנת שיקבלו צורה עגולה. בקערה רחבה אחרת טורפים ביצים. טובלים בביצה ומגלגלים שוב בפירורי לחם.
  • 4 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על אש בינונית. מטגנים את כדורי הפלאפל 2-3 דקות, עד שהם זהובים, בכל פעם 6-8 כדורים. מוציאים לנייר סופג.
  • 5 בתיאבון וחג שמח חיוך
  • הצעת הגשה עם טחינה-יוגורט:
  • 1 מערבבים בקערה גביע יוגורט כבשים, 1/3 כוס טחינה גולמית, 1/3 כוס מים, 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור גרוס לתערובת חלקה.
  • 2 טועמים ומתקנים תיבול.
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם טחינה-יוגורט.

הערך התזונתי לא כולל את הטחינה-יוגורט. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכדורי הפלאפל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק. באדיבות מחלבות גד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 41% 23.7% 34.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.71 (0.72 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב