דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

63 מנות/יחידות, 57 גרם למנה\יחידה (60-65 גביניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
גביניות שמרים
חגיגת גביניות בשבועות
  • 1 בקערת המיקסר לשים את השמרים עם כוס חלב פושר (מתוך 2.5 כוסות החלב) וכף אחת של סוכר (מתוך 1/2 כוס הסוכר). לאחר תפיחה קלה כ- 5 דקות, להוסיף את שאר מצרכי הבצק (קמח, חמאה רכה, ביצים, שמן, יתרת הסוכר, יתרת החלב, גרידת הלימון והמלח). לערבב כ- 3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 לחלק את הבצק ל- 2 חלקים ולשים במקרר לשעה עד שעתיים.
  • 3 את 200 גרם החמאה הנוספים לחלק לשניים. להוציא מהמקרר את הבצק ולרדד כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. למרוח חמאה על שליש ולקפל כמו הכנת בצק עלים.
  • 4 לעטוף בניילון נצמד (לא בלחץ) ולהחזיר למקרר. לאחר לפחות 4 שעות, לרדד שוב את הבצק ולגלגל אותו כמו בצק עלים. כך לעשות גם עם החצי השני. לשים במקרר ללילה. הבצק צריך להיות קר מאוד לעבודה.
  • 5 לערבב את את מרכיבי מלית הגבינות.
  • 6 לאחר הקירור לחלק כל חלק לשניים ולרדד למלבן. לחתוך לריבועים- בערך 16 ריבועים מכל חצי. על כל ריבוע להניח כפית גדושה של מלית ולסגור לצורת מעטפה.
  • 7 להניח את הגביניות על נייר אפייה אחד על יד השני ברווח 2 ס"מ. למרוח בביצה טרופה, להתפיח כחצי שעה ולהכניס לתנור שחומם ל- 180 מעלות לחצי שעה או עד להזהבה יפה. מתקבלות גביניות שמרים ביתיות פשוט מושלמות!
  • 8 בתיאבון חיוך

מתכון של סבתא אורה ולורט ז"ל, מתכון מקורי מהונגריה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 29.4% 13.9% 56.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב