דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (כ- 30 פרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת יום הולדת מושלמת עם הפתעה
עוגה שכיף לקבל ביום הולדת
  • 1 מניחים בקערה קטנה את השמנת המתוקה והלימון ומערבבים היטב. מניחים לתערובת להסמיך כ- 10 דקות ורק אז מתחילים לעבוד. בינתיים, מחממים תנור מראש ל- 175 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ היטב, מרפדים בנייר אפייה, ומשמנים גם את נייר האפייה.
  • 2 מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן בזרם דק ואיטי.
  • 3 מנפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה לקערה נפרדת. מוסיפים מלח.
  • 4 מוסיפים לתערובת הביצים 1/3 מתערובת הקמח ואת כל השמנת המתוקה המוסמכת. מערבלים עד להטמעה.
  • 5 מוסיפים לבלילה 1/3 נוסף מתערובת הקמח ואת כל היוגורט. מערבלים עד להטמעה.
  • 6 מוסיפים לבלילה את יתר הקמח, את ריבת התות ואת 1/4 כפית תמצית הוניל (אם משתמשים בצבע מאכל, מוסיפים אותו גם). מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 7 אופים כ- 45-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 8 מחכים לצינון מוחלט של העוגה. הציפוי: מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר ומורחים מעל העוגה. ניתן לקשט בעזרת סוכריות.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: ניתן להכין בתבנית בקוטר 24-26 ס"מ או בתבנית מלבנית גדולה.

מבחוץ היא נראית כמו עוגת יומולדת רגילה, אבל כשחותכים את העוגה העסיסית והנהדרת הזו מגלים שהיא ורודה בצבעה, בזכות השימוש בריבת תותים! מושלם למסיבת יום הולדת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 26% 9.4% 63.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב