דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (כ- 6 פוקצ`ות, כל אחת 3 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פוקצ`ה איטלקית
פוקצ`ה ביתית ואיטלקית אמיתית
  • 1 מערבבים היטב את הקמח והמלח בקערה. מוסיפים 5 כפות שמן זית ואת השמרים, ומתחילים לערבב במיקסר במהירות נמוכה, תוך כדי הוספה הדרגתית של המים.
  • 2 ממשיכים לערבב עוד כדקה ומעלים בהדרגה את הלישה עד למהירות מקסימלית, וממשיכים כ- 3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 יוצרים כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת/ניילון נצמד. מניחים באזור חם להתפחה כ- 35 דקות.
  • 4 לאחר ההתפחה הראשונה, נועצים אצבעות בבצק על מנת להוציא את האוויר. מפרידים את הבצק ל- 6 כדורים, ומניחים להתפחה שנייה למשך כ- 20 דקות. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 5 בידיים מעצבים כל כדור למלבן/אליפסה בעובי של כחצי ס"מ. עבור כל פוקצ`ה, משמנים תבנית בכפית אחת של שמן זית (מתוך 12 הכפיות) ומניחים עליה את הפוקצ`ה.
  • 6 בתנועות נעיצה, דוחפים את פרוסות הפטריות והשרי לתוך הפוקצ`ות. מפזרים את הפרמזן, הבזיליקום והמלח הגס, ומטפטפים את יתר השמן על הפוקצ`ות (עוד כפית על כל אחת מהן). מניחים מכוסה להתפחה אחרונה של כרבע שעה.
  • 7 אופים את הפוקצ`ות כ- 20 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 12.6% 12.2% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב