דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 449 גרם למנה\יחידה (יוצאות כ- 28 קציצות בינוניות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות עוף ובקר ברוטב חמצמץ
קציצות בטעם חמצמץ לימוני
  • 1 מערבבים את כל מצרכי הקציצות לעיסה אחידה.
  • 2 מכינים קציצות מהעיסה ומניחים במקרר.
  • 3 בינתיים, בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה, מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד קצת.
  • 4 מוסיפים את רוטב הסויה והפטריות לטיגון קל.
  • 5 מוסיפים את השעועית (הירוקה והצהובה), השום, התבלינים, הלימון הפרוס, מיץ הלימון והמים, ומרתיחים.
  • 6 לאחר שרתח, מניחים את הקציצות בתוך הסיר (מכוסה) ומבשלים על אש נמוכה למשך כ- 40 דקות עד שמוכן.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר מנתח רזה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 10.2% 40.6% 39.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב