דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פשטידת שכבות תפוחי אדמה עם אפונה ושמנת
יצירת אומנות ללא גלוטן
  • 1 מוציאים שקית (800 גרם) אפונה קפואה מהמקפיא. מניחים במסננת מעל הכיור ושופכים מעל מים רותחים כדי להמיס את כל הקרח שמצפה את האפונה. משאירים את האפונה במסננת.
  • 2 שוטפים וקולפים 8 תפוחי אדמה קטנים. מניחים אותם על צלחת גדולה ומכסים אותם לגמרי בשתי שכבות של נייר סופג רטוב. מחממים במיקרו כ- 11 דקות, עד שתפוחי האדמה עדיין קשים אבל סכין הננעצת בתפוחי האדמה יוצאת ללא התנגדות.
  • 3 מחממים תנור ל- 200 מעלות. משמנים תבנית מרובעת גדולה.
  • 4 בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מערבבים בקערה גדולה את השמנת החמוצה. מוסיפים תוך כדי בחישה את הביצים, זו אחר זו. בוחשים בעדינות פנימה את המלח. נזהרים לא להקציף, כי לא רצוי להכניס אוויר לתערובת זו.
  • 5 מנפים לקערה קטנה ונפרדת 5 כפות של קורנפלור (רצוי אף להשתמש בקמח ללא גלוטן של חברת גלעם, שהינו מבוסס על קורנפלור בתוספת משפרי אפייה). תוך כדי בחישה מוסיפים מיכל אחד של שמנת לבישול ובוחשים היטב עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין. שופכים את כל תכולת קערה זו לשאר הבלילה ומערבבים.
  • 6 מוסיפים את המיכל השני של השמנת לבישול לבלילה ומערבבים היטב.
  • 7 פורסים 3 תפוחי אדמה לפרוסות דקות ומפזרים בתחתית התבנית. מפזרים מעל חצי מכמות האפונה. שופכים מעל תפוחי האדמה והאפונה כ- 1/3 מכמות בלילת השמנת, בצורה אחידה.
  • 8 פורסים דק עוד 2 תפוחי אדמה ומפזרים מעל הבלילה. מפזרים את שאר האפונה ושופכים לתבנית 1/3 נוסף של בלילת השמנת.
  • 9 פורסים דק את 2 תפוחי האדמה שנותרו ומפזרים מעל הבלילה. שופכים מעל את יתרת הבלילה.
  • 10 מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל- 200 מעלות ומיד מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות. אופים כ- 50-60 דקות, עד שמרכז הפשטידה יבש למגע (אך עדיין בצבע לבן צחור) וסכין הננעצת במרכז הפשטידה יוצאת נקייה. רצוי לשנות את מיקום התבנית בתנור לאחר מחצית זמן האפייה על מנת לאפשר אפייה אחידה של כל חלקי הפשטידה.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת גדולה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.6% 19.2% 19.3% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב