דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 285 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

  • צלעות בקר - 1.5 ק"ג
    12 פרוסות אסאדו על העצם
  • בצל - 3 יחידות גדולות - סה"כ (966 גרם)
    או 8-10 בצלצלי שאלוט
  • רוטב סויה בסגנון סיני -  כפות - סה"כ (38 מ"ל)
    2-3 כפות
  • שום -  ראשים
    ראש שלם + חצי ראש פרוס דק
  • שמן זית -  כפות - סה"כ (15 מ"ל)
  • רוטב טריאקי -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות
  • תפוח אדמה - 4.5 יחידות בינוניות - סה"כ (761 גרם)
    4-5 תפוחי אדמה
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • רוטב סויה בדבש - 3-4 כפות
  • פלפל שחור שלם - 6-7 יחידות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אסאדו עם תפוחי אדמה ובצל
בא לכם אסאדו לצהריים?
  • 1 לערבב את כל המרכיבים חוץ מהבשר, לטעום ולתקן תיבול (בצלים חתוכים לרבעים, או בצלצלי שאלוט קלופים).
  • 2 למרוח את המשרה על פרוסות האסאדו מספר פעמים מכל צד ולשים במקרר כל הלילה או למספר שעות.
  • 3 למחרת לשים בתנור בסיר חרס או בסיר לתנור, ולאפות על גריל ב- 220 מעלות לשעה (תלוי בעוצמת התנור).
  • 4 לשים שוב על טורבו אפייה ב- 200 מעלות, בערך עוד שלוש שעות עד לריכוך הבשר (להפוך מדי פעם).
  • 5 בזמן האפייה בתנור, שעה לפני סוף האפייה, מוציאים מהתנור ומפזרים תפוחי אדמה (קלופים וחתוכים לקוביות - או עגולים קטנים עם קליפה).
  • 6 מערבבים קלות עם המרינדה (דואגים שהרוטב יהיה על תפוחי האדמה) ומחזירים לתנור לעוד כשעה, עד שהבשר רך. סה"כ 5 שעות בתנור.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את רוטב הסויה בדבש ואת הפלפל השחור השלם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 37.9% 32.6% 26.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.64 (0.67 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב