דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (כ- 20 פרוסות מ- 2 חלות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלות לשבת
לא צריך לקנות חלה בסופר...
  • 1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, הביצה, השמן והמים הפושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש מספר דקות, עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  • 2 מורחים כף שמן על פני הבצק (מעסים מעט את הבצק עם השמן), מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 3 מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי (או לשתי חלות גדולות או לכ- 18 חלות קטנות). מכסים ומשהים כרבע שעה וקולעים בצורה הרצויה.
  • 4 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח. מורחים ביצה טרופה עם כף מים ומפזרים מעל פרג/שומשום.
  • 5 אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד להזהבה.
  • 6 בהצלחה ושבת שלום חיוך

זמן ההכנה כוללת את זמן ההתפחה. כמות החלות: כ- 20 פרוסות מ- 2 חלות בינוניות או כ- 18 חלות קטנות. אם רוצים לברך על הפרשת חלה, צריך כמובן להכפיל את כמויות הקמח והמתכון כולו (להפרשת חלה צריך לפחות 1.700 ק"ג קמח).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 11.5% 12% 76.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב