פיצה דקה עם בצל ובזיליקום
1. הכנת הבצק: מכניסים לקערת המיקסר שמרים, חצי כוס מים וסוכר. מערבבים ומוסיפים קמח, ואת שאר המים. לשים דקה אחת עם וו לישה על מהירות נמוכה, ולאחר מכן מוסיפים שמן זית ולשים 8 דקות נוספות על מהירות בינונית-נמוכה. מוסיפים מלח ולשים דקה נוספת.
2. מכסים ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח. מוציאים את הבצק מהקערה, מוציאים את האוויר מן הבצק ומתפיחים שעתיים במקרר.
3. לאחר השהייה במקרר, מוציאים את הבצק ונותנים לו לנוח חצי שעה מחוץ למקרר.
4. בינתיים מכינים את הרוטב ואת תערובת הגבינות: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב. בקערה נפרדת, מגוררים גס את הגבינות.
5. מקלפים וקוצצים דק את הבצל ושוטפים את עלי הבזיליקום.
6. מחממים תנור לחום מקסימלי (כ- 250 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
7. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. מרדדים חלק אחד מהבצק על גבי משטח משומן קלות בשמן זית. מותחים בעזרת ידיים למלבן דקיק בגודל תבנית התנור. מעבירים את הבצק לתבנית. מורחים כ- 1/2 כוס רוטב על הפיצה ומפזרים מעל 1/3 מתערובת הגבינות. מפזרים מעל בצל ובזיליקום.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום מקסימלי לכ- 10 דקות, עד שהבצק זהוב בצדדים ובתחתית והגבינה נמסה.
9. חוזרים על שלבים 7-8 ומכינים 2 פיצות נוספות עם הבצק שנותר.
10. בתיאבון