דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שזיפים ושקדים
שילוב שזיפים ושקדים
  • 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות. פורסים שזיפים לשמיניות ומניחים בצד.
  • 2 מקציפים שמנת מתוקה, סוכר וביצים במיקסר על מהירות גבוהה כ- 5 דקות, עד שהתערובת בהירה ואוורירית.
  • 3 בינתיים, מנפים לקערה אחרת את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • 4 שופכים לקערה קטנה נוספת 1/2 כוס שמנת לבישול 15%. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
  • 5 מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים לקערת המיקסר את תערובות הקמח והשמנת לבישול, לסירוגין.
  • 6 מפזרים 2 כפות קמח על השזיפים.
  • 7 שופכים 1/3 מבלילת העוגה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת (לא חד פעמית). מסדרים מעל 1/2 מכמות השזיפים.
  • 8 שופכים מעל 1/3 נוסף של בלילה ומסדרים מעל את שאר השזיפים.
  • 9 שופכים מעל את שאר התערובת ומפזרים מעל שקדים.
  • 10 אופים 15 דקות על 180 מעלות, ואז מורידים את טמפרטורת התנור ל- 170 מעלות ,מכסים את העוגה בנייר כסף וממשיכים לאפות עוד כ- 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  • 11 הערה חשובה: יש להיזהר לא למלא את בלילת העוגה מעבר ל- 3/4 מגובה התבנית, כי העוגה תופחת בתנור. אין להשתמש בתבנית אינגליש קייק חד פעמית כי מידותיה הן קטנות מדי על מנת להכיל את כמות הבלילה של העוגה.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק 10X25 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 18.4% 12.1% 65.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב