דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שזיפים ושקדים
שילוב שזיפים ושקדים
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. פורסים את השזיפים לשמיניות ומניחים בצד.
  • 2 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר והביצים על מהירות גבוהה כ- 5 דקות, עד שהתערובת בהירה ואוורירית.
  • 3 בינתיים, מנפים לקערה אחרת את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • 4 מוזגים לקערה קטנה נוספת את השמנת לבישול, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
  • 5 מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים לקערת המיקסר את תערובות הקמח והשמנת לבישול, לסירוגין.
  • 6 מפזרים את 2 כפות הקמח על השזיפים.
  • 7 מוזגים 1/3 מבלילת העוגה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת (לא חד פעמית). מסדרים מעל 1/2 מכמות השזיפים. מוזגים מעל 1/3 נוסף של בלילה ומסדרים מעל את שאר השזיפים.
  • 8 מוזגים מעל את שאר הבלילה ומפזרים מעל את השקדים.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15 דקות, ולאחר מכן מורידים את טמפרטורת התנור ל- 170 מעלות, מכסים את העוגה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, וממשיכים לאפות עוד כ- 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  • 10 הערה חשובה: יש להיזהר לא למלא את בלילת העוגה מעבר ל- 3/4 מגובה התבנית, כי העוגה תופחת בתנור. אין להשתמש בתבנית אינגליש קייק חד פעמית כי מידותיה הן קטנות מדי על מנת להכיל את כמות הבלילה של העוגה.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק 10X25 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 18.5% 12.1% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב