דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

80 מנות/יחידות, 25 גרם למנה\יחידה (כ- 80 עוגיות ריפעת (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגיות ריפעת מרוקאיות
עוגיות אניס נהדרות
  • 1 מכניסים לקערת המיקסר עם וו גיטרה את הביצים, המרגרינה, השמן, היין הלבן, סוכר הוניל, אבקת האפייה, אבקת הסוכר החום וגרידת הלימון. מערבבים כ- 3-4 דקות עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 2 מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים בפעולה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (למשך כ- 4 דקות), מוסיפים את האניס והשומשום וממשיכים בלישה כדקה נוספת.
  • 3 מכסים את הבצק ומכניסים למקרר לשעה מנוחה.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 5-6 חלקים, מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה דק כ- 1/2 ס"מ וחותכים לריבועים - אין פה ממש חוקיות בקשר לגודל, אני השתמשתי בגלגל שחותכים פיצה לחיתוך. דוקרים את העוגיות בעזרת מזלג (כמו בתמונה) ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  • 5 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 20-25 דקות עד להשחמה. מוציאים ומצננים. מרתיחים מים לכוס תה עם נענע (הולך נהדר עם עוגיות ריפעת).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לוותר על המרגרינה ולהכפיל את הכמות של השמן. מתאים לאחר צום!

זמן ההכנה כולל את זמן השהייה של הבצק במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 24.4% 10.4% 64.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב