דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 155 גרם למנה\יחידה (כ- 12 יחידות סמבוסק)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סמבוסק טונה
אחלה ארוחת בוקר
  • 1 בקערה מערבבים את השמרים בחצי כוס מהמים הפושרים, מוסיפים סוכר ואבקת אפייה, מערבבים ומשהים כ- 5 דקות. מוסיפים את הקמח ושאר המים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים מלח ושמן, וממשיכים ללוש כמה דקות עד שנוצר בצק חלק ורך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 12 כדורים. מכסים ומשהים כ- 15 דקות.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה דק. מורחים מעט מהרוטב ומוסיפים מעט טונה ופרוסות ביצה קשה.
  • 4 סוגרים בשתי צורות אפשריות: מהדקים לצורת חצי סהר ופשוט מרימים ו"צובטים" את הקצה שהדקנו כמה פעמים, או שסוגרים לצורה של אוזן המן, מהדקים היטב והופכים את הצד של התפר כלפי מטה.
  • 5 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ומשהים כרבע שעה. מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180-190 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר גם שומשום שחור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 13.4% 28.1% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב