דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 354 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל שוקי עוף ואורז
אין על עוף עם אורז
  • 1 ממליחים קלות את שוקי העוף ומתבלים באבקת הקארי והכורכום.
  • 2 מחממים את השמן במחבת טפלון/קרמי, מטגנים את שוקי העוף על אש בינונית/נמוכה עד להזהבה משני הצדדים (כ- 5 דקות מכל צד) ומוציאים לכלי נפרד.
  • 3 בסיר סוטג` (קוטר 28 ס"מ) מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עד לריכוך קל. מוסיפים את האורז, השמיר ושאר התבלינים (ניתן לוותר על אבקת מרק העוף ולתבל ביותר מלח לפי הטעם), וממשיכים לערבב ולטגן קלות.
  • 4 מחזירים את שוקי העוף לתחתית הסיר ומכסים באורז. מוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים ומרתיחים כדקה על אש גבוהה. לאחר מכן, מכסים את הסיר ועל אש נמוכה מבשלים כ- 20 דקות. יוצקים מעל האורז כוס נוספת של מים רותחים, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
  • 5 מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, אופים כ- 10 דקות עד להזהבה מלמעלה ומוכן.
  • 6 פשוט מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם ב- 3 כרעי עוף מופרדים לשוק וירך במקום שוקי העוף.

ציוד נדרש: מחבת טפלון/קרמי + סיר סוטג` בקוטר 28 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. כמות שוקי העוף לפי חלקים אכילים בלבד נועדה לשם קבלת ערך תזונתי מדויק ככל האפשר. יש להשתמש ב- 7 שוקי עוף שלמים עם העור (מוסיף מאוד לטעם).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 15.9% 32.8% 47.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב