מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 732 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מנה עיקרית מושלמת לחג
- 1 מחממים שמן בסיר גדול המתאים לתנור, מוסיפים את כתף הטלה לאחר שתובל במלח ופלפל (ניתן להכין גם עם כתף בקר, צלעות או כל בשר אחר).
- 2 מטגנים על להבה גבוהה עד קבלת צריבה מכל הצדדים של חתיכות הבשר.
- 3 מוסיפים את הבצלים ושיני השום ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את היין הלבן בהדרגה.
- 4 מוסיפים את הציר בהדרגה ואחריו את התימין, הגזרים והסילאן.
- 5 מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור בחום 180 מעלות למשך שעתיים וחצי. מוודאים שכל הבשר מכוסה ברוטב.
- 6 בתום שעתיים וחצי בתנור טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור לעוד כשעה.
- 7 מגישים בצלחת ענקית מסביב להר של קוסקוס. את התבשיל הנהדר הזה אפשר להכין עד יומיים לפני החג. לאחר הבישול יש לקררו ולהעביר את הסיר למקרר. לפני ההגשה מחממים תנור ל- 200 מעלות ומכניסים את הסיר עם התבשיל ל- 20 דקות.
- 8 חג שמח ושנה טובה

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ההמתנה לתבשיל זו העבודה הכי קשה, כשהריח מתפשט בכל הבית. התבשיל צריך להיות לפחות 3-4 שעות בתנור כדי שהבשר יתרכך וממש יימס בפה. אני ממליצה להגיש תבשיל זה עם קוסקוס. קוסקוס אינסטנט יעשה יופי את העבודה.
הערך התזונתי לא כולל את ציר הבקר/הטלה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.5% |
25% |
30.1% |
39.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב