דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 270 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
לזניה בשר
לזניה עם בשר טחון ורוטב עגבניות
  • 1 לקלף את העגבניות בעזרת מים רותחים על מנת שהן תתקלפנה מהר ולהניח בצד. כדאי לדעת - עגבניות טריות או בשלות שרוצים לקלף אותן מהר, יש לשטוף אותן, להניח בקערה ועל כל העגבניות לשפוך מים רותחים ולהמתין מספר דקות - הקליפה מתקלפת ישר.
  • 2 להניח את כל העגבניות הקלופות בבלנדר, לטחון, להוסיף את שיני השום ולהמשיך לטחון.
  • 3 לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את הבשר הטחון ולהמשיך לטגן עד להשחמה. לשים לב לא לייבש את הבשר, צריך שיהיה מוכן אך יישאר עסיסי. לתבל את הבשר המטוגן בפפריקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ולהניח בקערה בצד.
  • 4 להמשיך להכין את רוטב העגבניות: במחבת לחמם את השמן, להוסיף את רוטב העגבניות מהבלנדר ולערבב. להוסיף לרוטב את הבזיליקום, לערבב, להוסיף את הפפריקה ורסק העגבניות הקטן, ולבשל עד לרתיחה. להנמיך את האש לקטנה-בינונית ולבשל עוד כ- 5 דקות. לטעום ולהוסיף מלח במידת הצורך.
  • 5 על התבנית לסדר מעט רוטב עגבניות ואז כמות של 4 דפי לזניה, 1/3 מרוטב העגבניות + 1/2 מכמות הבשר ושוב - 4 דפי לזניה, 1/3 מרוטב העגבניות + 1/2 מכמות הבשר ושוב - 4 דפי לזניה ולסיום לפזר את 1/3 רוטב העגבניות שנשאר.
  • 6 לעטוף את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה, ועוד כ- 10 דקות ללא הכיסוי באופציית גריל.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 13.4% 36.2% 45%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב