עוגת טורט עם דבש לראש השנה
1. בקערת המיקסר להקציף את הביצים השלמות ביחד עם סוכר הוניל, עד שהתערובת מתחילה לעלות.
2. להוסיף בהדרגה את הסוכר הלבן, ולהמשיך להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את השמן.
4. לדלל את הדבש במים רותחים.
5. בקערה לערבב את הקמח עם אבקת האפייה.
6. להוסיף לתערובת הביצים את הקמח והדבש המדולל במים לסירוגין.
7. לערבל רק עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
8. לשמן תבנית קוגלהוף בתרסיס השמן. לזרות את הסוכר החום והשקדים המולבנים על תחתית התבנית.
9. לשפוך את תערובת העוגה מעל הסוכר והשקדים.
10. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
11. לתת לעוגה להתקרר מעט ולהפוך על צלחת הגשה.
12. בתיאבון
השקדים המולבנים נטמעים בתערובת העוגה. הסוכר החום יוצר קריספיות.