דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קרלבסקי - טורט דבש מלכות
עוגת דבש מיוחדת לראש השנה
  • 1 יוצרים תערובת פירורית עם המרגרינה, הסוכר, סוכר הוניל וכמחצית מהקמח התופח יחד. מערבבים בכוס את החומץ והסודה לשתייה יחד ומוסיפים לתערובת הפירורית. מוסיפים את שאר המצרכים ואת שאר הקמח התופח בהדרגה, עד שנוצר בצק אחיד.
  • 2 מחלקים את הבצק לחמישה כדורים, כך שארבעה יהיו שווים והחמישי כמחצית מגודל הארבעה. מכסים ומשהים למשך כ- 10 דקות.
  • 3 מסמנים על נייר אפייה עיגול בעזרת תחתית של תבנית בקוטר 24 ס"מ. הופכים את הנייר, מקמחים קלות, מניחים כדור בצק ומרדדים לעלה דק לפי גודל העיגול שסימנו.
  • 4 עושים כך עם שאר כדורי הבצק ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 8 דקות עד להזהבה ומצננים. את כדור הבצק הקטן מרדדים לעלה קטן יותר - אופים, מצננים וטוחנים (שומרים לציפוי העוגה).
  • 5 מכינים קרם מהשמנת המתוקה, החלב, הסוכר ואינסטנט הפודינג, ומרכיבים את העוגה כך: על שכבת בצק ראשונה מורחים שליש מהקרם, על השכבה השנייה מורחים פובידל שזיפים ועל שתי השכבות האחרונות והדפנות את שאר הקרם.
  • 6 מצפים את העוגה בבצק האפוי והטחון ומקשטים בדובדבנים מסוכרים (העוגה טעימה ונוחה יותר לפריסה לאחר לילה במקרר).
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

אין הכוונה לשימוש בדבש מלכות, אלא בעוגה מובחרת כמו דבש מלכות מפאת טעמה המיוחד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 27.7% 7.7% 62.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב