לחמניות רכות ומתוקות לשנה החדשה
1. בקערה לערבב את החומרים היבשים (קמח, שמרים, סוכר ומלח).
2. להוסיף ביצה אחת, 2 כפות שמן, דבש ומים בהדרגה, אפשר לעבד במיקסר או ביד עד לקבלת בצק רך וגמיש שנפרד מהדפנות. לישה של בערך 5-7 דקות.
3. לשמן כלי, להניח את הבצק, לשמן מעט את הבצק מלמעלה עם כף שמן, להניח מגבת על הכלי ולהתפיח כשעה.
4. על נייר אפייה ליצור צורות של לחמניות - יוצאות בערך 12 לחמניות.
5. להתפיח כשעה נוספת, למרוח ביצה טרופה ולקשט בשומשום או פרג מעל לפי הטעם.
6. לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה. אני הגשתי לכל אורח בחג לחמניה על הצלחת, פשוט מוצלח וקוצר מחמאות!
7. בתיאבון