מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לחמניות רכות ומתוקות לשנה החדשה
- 1 בקערה לערבב את המרכיבים היבשים (הקמח, השמרים, הסוכר והמלח). להוסיף את הביצה, השמן, הדבש והמים הפושרים בהדרגה ולעבד עד לקבלת בצק רך וגמיש שנפרד מהדפנות (לישה של כ- 5-7 דקות במיקסר עם וו לישה או ידנית).
- 2 לשמן קערה עם ספריי השמן, להניח בה את הבצק, לשמן מעט את הבצק מלמעלה עם כף השמן, להניח מגבת על הקערה ולהתפיח כשעה.
- 3 ליצור צורות של לחמניות שאוהבים ולהניח על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה (יוצאות כ- 12 לחמניות). להתפיח את הלחמניות כשעה נוספת בתבנית.
- 4 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות, ובינתיים להבריש את הלחמניות בביצה הטרופה ולקשט בשומשום או בפרג מעל.
- 5 לאפות בתנור החם למשך כחצי שעה או עד להזהבת הלחמניות. אני הגשתי לכל אורח בחג לחמנייה על הצלחת, פשוט מוצלח וקוצר מחמאות!
- 6 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.2% |
5.9% |
12.7% |
81.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב