דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (10 לכל רולדה))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת שמרים פרווה
עוגה שוקולדית לסוף השבוע
  • 1 בקערה לערבב את הקמח עם השמרים. להוסיף את המחמאה, הסוכר והחלמונים, וללוש היטב. להוסיף את המלח ולבסוף את המים בהדרגה ולפי הצורך. זמן הלישה כ- 7-8 דקות, הבצק נשאר מעט דביק. לקמח את הקערה מעט ולהשאיר להתפחה כשעה.
  • 2 לאחר ההתפחה לרדד למלבן ולמרוח ממרח שוקולד/נוגט/אגוזים וכדומה. ניתן לפזר מעל 50 גרם של אגוזים, צימוקים, שוקולד צ`יפס ועוד. אני פיזרתי אגוזי פקאן קצוצים דק ושוקולד צ`יפס. יוצאות סה"כ 2 רולדות כך שצריך לחלק את הבצק, ממרח השוקולד והתוספות בין שתיהן.
  • 3 לגלגל לרולדה, לחתוך את הרולדה לאורכה, לקלוע מעין צמה ולהניח שוב להתפחה כחצי שעה.
  • 4 לערבב את הביצה עם הסוכר החום, להבריש את העוגות ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות. מתקבלת עוגת שמרים פרווה מושלמת!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בממרח נוטלה - אך אז העוגה תהיה חלבית.

ציוד נדרש: ניתן לאפות בתבנית קוטר 24 עגולה או אינגליש קייק.

במקום אגוזי הפקאן והשוקולד צ`יפס ניתן להוסיף כל תוספת שרוצים (50 גרם תוספת סה"כ - אפשר לחלק בין כמה תוספות).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 24.8% 8.1% 66.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב