דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 759 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה דניס עם קרם כרישה וקונפי שאלוט
מנה ראשונה מהסרטים, צילום: אנטולי מיכאלו
  • 1 להשרות את דג הדניס במשרה למשך חצי שעה עד לספיגת טעמים.
  • 2 לחמם את שמן הזית במחבת ולצרוב את הדג משני צידיו למשך כ- 2 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב כהה. ניתן להשלים צלייה בתנור חם כ- 4 דקות נוספות.
  • 3 את כל מצרכי הרוטב (קרם הכרישה) להרתיח למשך כחצי שעה עד לריכוך מלא.
  • 4 לטחון את קרם הכרישה בעזרת מיקסר ידני טחינה חלקה, לסנן ולהחזיר לסיר בישול. להשלים טעם - מלח ופלפל.
  • 5 להכנת הקונפי יש ליצוק למחבת את הסוכר עד ליצירת קרמל, להוסיף פנימה את בצלצלי השאלוט והשום, להוסיף את היין האדום המתוק והמים, ולבשל עד כדי צמצום בלהבה נמוכה למשך כשעה.
  • 6 הצעת הגשה: להניח על צלחת הגשה 2 כפות מקרם הכרישה, להניח מעל בצורה אלכסונית את פילה דג הדניס, למרוח את מחית העגבניות המיובשות, לפזר את פלחי הזיתים, לקשט במעט קרוקנט פיסטוקים/שקדים מסוכרים טחונים על פילה הדג, ובדופן הצלחת ליצוק בצל שאלוט אחד + רוטב היין ולהגיש.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מחית העגבניות היבשות וציר הירקות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ממטבחו של השף מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ירושלים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 18.1% 25.5% 53%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב