דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה ראשונה מהסרטים, צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 759 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את דג הדניס במשרה למשך חצי שעה עד לספיגת טעמים.
  • 2 לחמם את שמן הזית במחבת ולצרוב את הדג משני צידיו למשך כ- 2 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב כהה. ניתן להשלים צלייה בתנור חם כ- 4 דקות נוספות.
  • 3 את כל מצרכי הרוטב (קרם הכרישה) להרתיח למשך כחצי שעה עד לריכוך מלא.
  • 4 לטחון את קרם הכרישה בעזרת מיקסר ידני טחינה חלקה, לסנן ולהחזיר לסיר בישול. להשלים טעם - מלח ופלפל.
  • 5 להכנת הקונפי יש ליצוק למחבת את הסוכר עד ליצירת קרמל, להוסיף פנימה את בצלצלי השאלוט והשום, להוסיף את היין האדום המתוק והמים, ולבשל עד כדי צמצום בלהבה נמוכה למשך כשעה.
  • 6 הצעת הגשה: להניח על צלחת הגשה 2 כפות מקרם הכרישה, להניח מעל בצורה אלכסונית את פילה דג הדניס, למרוח את מחית העגבניות המיובשות, לפזר את פלחי הזיתים, לקשט במעט קרוקנט פיסטוקים/שקדים מסוכרים טחונים על פילה הדג, ובדופן הצלחת ליצוק בצל שאלוט אחד + רוטב היין ולהגיש.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מחית העגבניות היבשות וציר הירקות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ממטבחו של השף מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ירושלים.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)945125
חלבונים (גרם)39.96 5.27
פחמימות (גרם)8311
מתוכן סוכרים (גרם)30.45 4.01
שומנים (גרם)28.29 3.73
מתוכם שומן רווי (גרם)9.61 1.27
כולסטרול (מ"ג)56.4 7.44
נתרן (מ"ג)750.7298.97
סיבים תזונתיים (גרם)5.27 0.69
מים (גרם)451.7459.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)103.6113.66
ויטמין B (מ"ג)7.250.96
ויטמין B1 (מ"ג)0.390.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.970.39
ויטמין B5 (מ"ג)2.140.28
ויטמין B6 (מ"ג)1.560.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.99.22
ויטמין B12 (מק"ג)4.20.55
ויטמין C (מ"ג)84.4511.13
ויטמין E (מ"ג)0.540.07
ויטמין K (מק"ג)6,240822.65
סידן (מ"ג)153.1420.19
ברזל (מ"ג)3.210.42
מגנזיום (מ"ג)122.2716.12
זרחן (מ"ג)441.3958.19
אבץ (מ"ג)1.760.23
אשלגן (מ"ג)1,613212.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.640.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.870.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.440.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.120.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 18.1% 25.5% 53%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.