דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה לוקוס וירקות חמים
פילה לוקוס וירקות חמים
פילה לוקוס נהדר כמנה ראשונה, צילום: מאירקוקבוק

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 862 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 סוחטים על כל פילה לוקוס ממיץ הלימון, ממליחים ומפלפלים. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית וצורבים את הדגים משני הצדדים. מעבירים את הדגים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 10 דקות.
  • 2 לאותה המחבת מוסיפים את שמן הזית ואת כל הירקות (חתוכים לקוביות 1 ס"מ), למעט עשבי התיבול. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך, ומביאים לרתיחה.
  • 3 מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים ושורפים אלכוהול. מוסיפים את ציר הדגים למחבת (מומלץ להשתמש בראש של הלוקוס ובאידרה להכנת הציר) ומצמצמים את הנוזלים. מוסיפים את עשבי התיבול, מקפיצים ומכבים את האש.
  • 4 להרכבת המנה יוצקים במרכז כל צלחת מהירקות, ומעליהם מניחים את הדג.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)48757
חלבונים (גרם)63.55 7.37
פחמימות (גרם)354
מתוכן סוכרים (גרם)11.09 1.29
שומנים (גרם)8.45 0.98
מתוכם שומן רווי (גרם)1.54 0.18
כולסטרול (מ"ג)94.48 10.96
נתרן (מ"ג)1,367158.52
סיבים תזונתיים (גרם)10.14 1.18
מים (גרם)741.0785.93
ליקופן (מ"ג)0.050.01
ויטמין A (מק"ג)500.3258.02
ויטמין B (מ"ג)14.571.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.650.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.620.07
ויטמין B3 (מ"ג)7.510.87
ויטמין B5 (מ"ג)3.880.45
ויטמין B6 (מ"ג)1.550.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)363.1642.11
ויטמין B12 (מק"ג)1.710.2
ויטמין C (מ"ג)277.2432.15
ויטמין D (מק"ג)0.080.01
ויטמין E (מ"ג)4.510.52
ויטמין K (מק"ג)573.3766.49
סידן (מ"ג)224.3326.01
ברזל (מ"ג)8.480.98
מגנזיום (מ"ג)196.8322.82
זרחן (מ"ג)676.278.41
אבץ (מ"ג)4.280.5
אשלגן (מ"ג)2,843329.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.530.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.50.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.840.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.420.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 7.2% 54.1% 30.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.