מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 862 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
פילה לוקוס נהדר כמנה ראשונה, צילום: מאירקוקבוק
- 1 סוחטים על כל פילה לוקוס ממיץ הלימון, ממליחים ומפלפלים. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית וצורבים את הדגים משני הצדדים. מעבירים את הדגים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 10 דקות.
- 2 לאותה המחבת מוסיפים את שמן הזית ואת כל הירקות (חתוכים לקוביות 1 ס"מ), למעט עשבי התיבול. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך, ומביאים לרתיחה.
- 3 מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים ושורפים אלכוהול. מוסיפים את ציר הדגים למחבת (מומלץ להשתמש בראש של הלוקוס ובאידרה להכנת הציר) ומצמצמים את הנוזלים. מוסיפים את עשבי התיבול, מקפיצים ומכבים את האש.
- 4 להרכבת המנה יוצקים במרכז כל צלחת מהירקות, ומעליהם מניחים את הדג.
- 5 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
| סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
| 8.6% |
7.2% |
54.1% |
30.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב