דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 861 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה לוקוס וירקות חמים
פילה לוקוס נהדר כמנה ראשונה, צילום: מאירקוקבוק
  • 1 חותכים את פילה הלוקוס ל- 5 מנות (200 גרם למנה).
  • 2 סוחטים על כל מנה מעט מיץ לימון, ממליחים ומפלפלים.
  • 3 מחממים במחבת כבדה חצי מכמות שמן הזית (כף אחת) וצורבים את הדג משני הצדדים.
  • 4 מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 10 דקות.
  • 5 לאותה מחבת מוסיפים את שאר שמן הזית ואת כל הירקות (חתוכים לקוביות 1 ס"מ), למעט עשבי התיבול. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך, ומביאים לרתיחה.
  • 6 מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים ושורפים אלכוהול.
  • 7 מוסיפים את ציר הדגים למחבת (מומלץ להשתמש בראש של הלוקוס ובאידרה להכנת הציר) ומצמצמים נוזלים.
  • 8 מוסיפים את עשבי התיבול, מקפיצים ומכבים את האש.
  • 9 להרכבת המנה יוצקים במרכז כל צלחת מהירקות, ומעליהם מניחים את הדג.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 7.2% 54.4% 30.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב