דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות מ- 5 עוגות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת פנטונה
מושלם לסילבסטר, צילום: אסף לוי
  • 1 במיקסר עם וו לישה מערבבים, קמח, מים, סוכר וביצים.
  • 2 לשים במשך 5 דקות במהירות איטית.
  • 3 מוסיפים חמאה (ללא המסה) ושמרים ולשים עוד 5 דקות במהירות איטית.
  • 4 לאחר מכן מגבירים את המהירות ולשים עוד 5 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבל מרקם חלק שאינו נדבק לדפנות.
  • 5 מורידים למהירות איטית ומוסיפים את גרידת התפוז, הצימוקים וקליפות התפוז המסוכרות. לשים למשך 2 דקות עד קבלת מרקם אחיד.
  • 6 מניחים את הבצק לנוח במיקסר למשך חצי שעה, מוציאים, שמים בכלי מקומח ומכניסים למקרר ל- 12 שעות מינימום.
  • 7 לאחר 12 שעות או יותר מוציאים מהמקרר, מחלקים ל- 5 כדורים של 100 גרם בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ, מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך שעתיים-שלוש.
  • 8 מורחים ביצה, מפזרים סוכר גבישי ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 35-40 דקות.
  • 9 כשהעוגה שחומה מוציאים מהתנור, מורחים סירופ סוכר ונותנים לעוגה להתקרר מעט.
  • 10 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את קליפת התפוז המסוכרות והסוכר הגבישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 28.5% 9.7% 61.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב