דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 174 גרם למנה\יחידה (כ- 10 פיתות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חצ`פורי פיתה
גרסא מקורית לחצ`פורי הנפלא
  • 1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש והמים הפושרים בהדרגה. את המלח והשמן מוסיפים לקראת הסוף, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  • 2 לאחר התפחה של כשעה, מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 10 כדורים. מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה בעובי כחצי ס"מ, ממלאים במלית הגבינות (לאחר שמערבבים את כל הגבינות עם הביצה - בערך כף לכל כדור), מרימים את קצוות הבצק וסוגרים (מעין צורת פרח - כמו בתמונה 3). לוחצים קלות ומשטחים מעט מלמעלה, מכסים ומשהים כ- 15 דקות.
  • 4 מרדדים את הבצק הממולא (כשהסגירה כלפי מעלה) לעלה בעובי כס"מ. מחממים מחבת יציקה (ציפוי טפלון/קרמי), משמנים במעט שמן (מתוך 5 הכפות) את המחבת ואת פני הבצק, מפזרים מעל מעט שומשום, משהים למנוחה כ- 10 דקות ומניחים על המחבת.
  • 5 מטגנים כל צד כ- 3 דקות על אש בינונית עד הזהבה (אפשר גם לאפות: מורחים מעט שמן על פני הבצק, מפזרים מעט שומשום, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משהים למנוחה כ- 10 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 10 דקות עד הזהבה).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 16.9% 22% 60.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב