דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (כל לחמעג`ון 2 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
לחמעג`ון
לחמעג`ון טורקי ביתי מושלם
  • 1 מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים דבש ומים פושרים בהדרגה. את השמן והמלח מוסיפים לקראת הסוף, וממשיכים ללוש (כ- 10 דקות) עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מכינים את שכבת הבשר: מאדים את הבשר במחבת (עם ציפוי טפלון/קרמי), מוסיפים את שומן הכבש, מערבבים ומפוררים. ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים בצל, פלפל ירוק חריף, שום ותבלינים, וממשיכים לאדות כ- 5 דקות. בסוף מוסיפים כף רסק עגבניות, פרוסות עגבניה ופטרוזיליה, וממשיכים באידוי למשך עוד כ- 3 דקות וזה מוכן.
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 10 כדורים. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
  • 4 משטחים או מרדדים כל כדור לעלה דק (כחצי ס"מ), מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשהים כ- 10 דקות. בידיים משומנות לוחצים בעזרת האצבעות ויוצרים גומות במרכז הבצק. מפזרים בשכבה אחידה כ- 2 כפות גדושות מהבשר שהכנו (משאירים שולי בצק נקיים).
  • 5 אופים בחום של 190 מעלות כ- 12 דקות עד הזהבה (רצוי לא לייבש, הבשר המאודה נוטה להישרף).
  • 6 הרי לכם מעדן לחמעג`ון - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בתוספת טחינה ופטרוזיליה קצוצה.

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי. הערך התזונתי לא כולל את הטחינה והפטרוזיליה שמוסיפים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 10.8% 23.1% 65.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב