קובה עיראקית טעימה ביותר
1. המלית: מטגנים בשמן בצל במחבת עד הזהבה קלה, מוסיפים את הבשר וממשיכים בטיגון תוך כדי מעיכה במזלג למניעית גושים, עד שהבשר משנה צבעו לאפור.
2. מוסיפים תבלינים וצנוברים, מערבבים ומצננים.
3. הסולת: מערבבים בקערה סולת, מלח ושמן, מוסיפים מים בהדרגה עד להיווצרות מרקם אחיד ונוח לעבודה.
4. מחלקים לכדורים בגודל פינג פונג ומניחים במשטח עבודה.
5. לוקחים כדור ביד ומשטחים אותו בעזרת האצבעות (רצוי להרטיב מדי פעם את הידיים). מוסיפים בערך כף ממלית הבשר, סוגרים היטב ומניחים בצד.
6. המרק: בסיר עמוק מטגנים בצל בשמן עד הזהבה קלה.
7. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והרסק, וממשיכים בבישול כ- 5 דקות נוספות.
8. מוסיפים את הסלרי והכוסברה ומערבבים.
9. מוסיפים כ- 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
10. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומשאירים כך על הגז לפחות כרבע שעה.
11. מוסיפים את הבמיה ומערבבים.
12. מוסיפים את הקובות אחת אחרי השנייה בזהירות, וממשיכים בבישול כחצי שעה נוספת.
13. טועמים ומתקנים תיבול.
14. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.