דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (כ- 30 קובות (3 קובות למנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קובה במיה
קובה עיראקית טעימה ביותר
  • 1 המלית: מטגנים בשמן בצל במחבת עד הזהבה קלה, מוסיפים את הבשר וממשיכים בטיגון תוך כדי מעיכה במזלג למניעית גושים, עד שהבשר משנה צבעו לאפור.
  • 2 מוסיפים תבלינים וצנוברים, מערבבים ומצננים.
  • 3 הסולת: מערבבים בקערה סולת, מלח ושמן, מוסיפים מים בהדרגה עד להיווצרות מרקם אחיד ונוח לעבודה.
  • 4 מחלקים לכדורים בגודל פינג פונג ומניחים במשטח עבודה.
  • 5 לוקחים כדור ביד ומשטחים אותו בעזרת האצבעות (רצוי להרטיב מדי פעם את הידיים). מוסיפים בערך כף ממלית הבשר, סוגרים היטב ומניחים בצד.
  • 6 המרק: בסיר עמוק מטגנים בצל בשמן עד הזהבה קלה.
  • 7 מוסיפים את העגבניות המרוסקות והרסק, וממשיכים בבישול כ- 5 דקות נוספות.
  • 8 מוסיפים את הסלרי והכוסברה ומערבבים.
  • 9 מוסיפים כ- 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  • 10 מוסיפים תבלינים, מערבבים ומשאירים כך על הגז לפחות כרבע שעה.
  • 11 מוסיפים את הבמיה ומערבבים.
  • 12 מוסיפים את הקובות אחת אחרי השנייה בזהירות, וממשיכים בבישול כחצי שעה נוספת.
  • 13 טועמים ומתקנים תיבול.
  • 14 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
רצוי לחלק את הכמות של הסולת לשניים - לסיים חלק אחד ואז את החלק השני, מכיוון שלסולת יש נטייה להתייבש.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 10.9% 21.2% 64.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב