דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת תפוז מקושטת בפרוסות תפוזים
עוגה מושלמת לאוהבי התפוזים
  • 1 הכנת פרוסות התפוזים המסוכרות: במחבת רחבה מחממים את המים ואבקת הסוכר עד להמסת אבקת הסוכר. פורסים את התפוזים לפרוסות דקות ומוסיפים אותן אל תערובת של המים ואבקת הסוכר. מבשלים כ- 7 דקות תוך כדי הפיכתן באמצע הבישול. מוציאים אותן מהמחבת ומפזרים אותן על תבנית עגולה מס` 26 שמצופה בנייר אפייה.
  • 2 הכנת העוגה: מקציפים את החלמונים עם הסוכר כ- 3 דקות עד לקבלת קצף לבן ותפוח. מוסיפים בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז. בקערה אחרת מקציפים את החלבונים והסוכר. מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת החלמונים, ולתערובת המאוחדת מקפלים את הקמח המנופה. מעבירים את התערובת המאוחדת אל התבנית מעל פרוסות התפוזים.
  • 3 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 4 לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור ממתינים 5 דקות שתתקרר, ואז הופכים את העוגה ומחלצים אותה מהתבנית. התבנית מרופדת בנייר אפייה - לכן קל מאוד להפריד את התבנית ופרוסות התפוזים יוצאות מוטבעות יפה בתוך העוגה כמו בתמונה. העוגה גם קלה מאוד לחיתוך.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה מס` 26 שמצופה בנייר אפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 20.8% 8.2% 69.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב