דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

835 גרם לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
גלידת סלק
גלידה מקורית ומיוחדת, צילום: אילנית כהן
  • 1 מכניסים את החלב, השמנת והסוכר לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
  • 2 בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים והסוכר ומניחים בצד.
  • 3 מוזגים את התערובת החמה לתוך קערת הערבוב בזרם דק ותוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה (אנגלז).
  • 4 מעבירים את התערובת שהתקבלה חזרה לסיר, ותוך כדי בישול על אש נמוכה ממשיכים לבשל עד אשר היא מסמיכה מעט ו"מצפה את גב הכף" - זו דרכם של קונדיטורים להגדיר את המבחן הבא: מוציאים את כף העץ ששימשה לבחישה ומעבירים אצבע על חלקה הקמור. אם נשאר שביל ברור לכמה שניות - סימן שהקרם סמיך דיו וצריך להוריד אותו מהכיריים.
  • 5 מצננים את התערובת (אנגלז), מוסיפים לתוכה את מחית הסלק ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6 מכניסים למכונת גלידה ומפעילים לפי ההוראות.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מכונת גלידה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. מהמתכון מתקבל ליטר גלידה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 23.6% 9.5% 64.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב