דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גלידה מקורית ומיוחדת, צילום: אילנית כהן

מצרכים למתכון

835 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכניסים את החלב, השמנת והסוכר לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
  • 2 בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים והסוכר ומניחים בצד.
  • 3 מוזגים את התערובת החמה לתוך קערת הערבוב בזרם דק ותוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה (אנגלז).
  • 4 מעבירים את התערובת שהתקבלה חזרה לסיר, ותוך כדי בישול על אש נמוכה ממשיכים לבשל עד אשר היא מסמיכה מעט ו"מצפה את גב הכף" - זו דרכם של קונדיטורים להגדיר את המבחן הבא: מוציאים את כף העץ ששימשה לבחישה ומעבירים אצבע על חלקה הקמור. אם נשאר שביל ברור לכמה שניות - סימן שהקרם סמיך דיו וצריך להוריד אותו מהכיריים.
  • 5 מצננים את התערובת (אנגלז), מוסיפים לתוכה את מחית הסלק ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6 מכניסים למכונת גלידה ומפעילים לפי ההוראות.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מכונת גלידה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. מהמתכון מתקבל ליטר גלידה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,306156
חלבונים (גרם)24.99 2.99
פחמימות (גרם)16920
מתוכן סוכרים (גרם)148.12 17.74
שומנים (גרם)61.88 7.41
מתוכם שומן רווי (גרם)32.91 3.94
כולסטרול (מ"ג)837.25 100.27
נתרן (מ"ג)430.751.58
סיבים תזונתיים (גרם)7 0.84
מים (גרם)338.7140.56
ויטמין A (מק"ג)254.6530.5
ויטמין B (מ"ג)5.180.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.510.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.170.14
ויטמין B5 (מ"ג)2.450.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)374.944.9
ויטמין B12 (מק"ג)1.270.15
ויטמין C (מ"ג)12.61.51
ויטמין D (מק"ג)3.540.42
ויטמין E (מ"ג)1.820.22
ויטמין K (מק"ג)1.160.14
סידן (מ"ג)341.0540.84
ברזל (מ"ג)4.550.55
מגנזיום (מ"ג)83.7510.03
זרחן (מ"ג)386.546.29
אבץ (מ"ג)2.720.33
אשלגן (מ"ג)1,141136.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.960.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.50.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.750.93
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)7.080.85

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 23.6% 9.5% 64.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.