דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 432 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק כופתאות בשר ואורז
מעדן נוסף מהמטבח הגיאורגי
  • 1 טוחנים דק במעבד מזון פטרוזיליה, בצל ושום יחד, ומערבבים בקערה יחד עם הבשר (רצוי עם מעט שומן - מוסיף לרכות ולטעם) ושאר החומרים לכופתאות. משהים כחצי שעה לספיגת טעמים ויוצרים קציצות קטנות (כ- 25).
  • 2 מרתיחים בסיר גדול כ- 2 ליטר מים, מוסיפים תפוחי אדמה, מבשלים כ- 3 דקות, מוסיפים את הכופתאות ומביאים שוב לרתיחה. לאחר כ- 5 דקות מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ, ומנקים שאריות חלבון שמפריש הבשר על פני המים.
  • 3 מוסיפים גזר ואפונה ומבשלים עוד כחצי שעה.
  • 4 מוסיפים אבקת מרק עוף, רסק עגבניות, סלרי ושמיר, מבשלים עוד כ- 10 דקות והמרק מוכן (במהלך הבישול אפשר להוסיף מעט מים רותחים במידת הצורך).
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 10.7% 46.4% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב