דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 274 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות ראשונות (10 קציצות))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קבבוני דג ים וקרם חצילים שרוף
מנה ראשונה גורמה
  • הכנת הקציצות:
  • 1 קוצצים את הדג לקוביות קטנות בעזרת סכין חדה ומעבירים לקערה.
  • 2 מוסיפים לתוך הקערה את הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה הטחונה, הפלפל השחור, המלח וגרידת הלימון.
  • 3 שורפים על הגז את הפלפל עד שהקליפה משחירה, שוטפים במים קרים, מקלפים, חותכים לקוביות קטנות בלי הגרעינים ומוסיפים לקערה.
  • 4 קוצצים את הבצל והשום, ומטגנים במחבת עם כף שמן זית עד הזהבה.
  • 5 מקררים ומוסיפים גם לקערה.
  • 6 מערבבים את כל המסה היטב, מניילנים ומעבירים למקרר לשעה.
  • 7 לאחר מכן, משמנים מעט את הידיים ויוצרים קציצות שוות בגודלם, בערך 40-50 גרם ליחידה (מומלץ לא פחות מ- 50 גרם ליחידה כדי שהקבבון יהיה עסיסי).
  • הכנת קרם החצילים:
  • 1 שורפים את החציל על הגז עד לשריפה מושלמת של הקליפה, ומעבירים לבלנדר כולל הקליפה בלי הראש של החציל.
  • 2 מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את מיץ הלימון, טוחנים ותוך כדי טחינה מוסיפים בערך 2-3 כפות שמן זית.
  • 3 טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • הרכבת המנה:
  • 1 יוצקים מעט שמן זית במחבת כבדה וצורבים את הקציצות כדקה מכל צד - אין צורך לבשל יתר על המידה את הדג.
  • 2 מניחים בכל צלחת מעט קרם חצילים ומעל שמים את הקציצות.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש גם בדג מוסר. אפשר להוסיף למנה סלט של עלים טריים ולימון.

זמן ההכנה כולל את הקירור במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 18.2% 48.9% 26.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב