דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (כ- 35 אוזני המן גדולים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אוזני המן במילוי טחינה ודפנות שוקולד
אוזני המן ללא מרגרינה עם טחינה גולמית וסילאן, צילום וסטיילינג: רחלי קרוט
  • 1 מתחילים בהכנת המילוי: מערבבים היטב בקערה את הטחינה עם הסילאן עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בקירור.
  • 2 מנפים את הקמחים (מלבד עניין הכשרות, לצורך קבלת קמח אוורירי), מכניסים לקערה יחד עם שאר החומרים "היבשים" (סוכר וסוכר וניל). מערבבים ומוסיפים את החומרים "הרטובים" (ביצים, שמן והנוזל שבוחרים (מיץ תפוזים, מים או חלב)). מערבבים ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד. מומלץ לא ללוש יתר על המידה בכדי לא לפגוע במידת פריכותו של הבצק.
  • 3 מקמחים את משטח העבודה והמערוך. מרדדים את הבצק עד לקבלת עובי של 2 מ``מ וקורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס. מסדרים את העיגולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • 4 טורפים את הביצה, מברישים את עיגולי הבצק לצורך סגירה אטומה.
  • 5 מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים מעט חומר במרכז כל עיגול (ניתן להשתמש בכפית במקום). לאחר הזילוף, יש להדק את הבצק היטב בצורת אוזן. אופים כרבע שעה (או עד הזהבה) בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
  • 6 ממיסים 100 גרם שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים של כמה שניות (בכדי שהשוקולד לא יישרף) עד לקבלת מרקם נוזלי וחלק. טובלים כל "קצה" אוזן בשוקולד. מנערים קלות בכדי להיפתר משאריות השוקולד ומניחים על גבי התבנית. בוזקים אבקת סוכר לקישוט.
  • 7 פורים שמח, מתוק ובריא חיוך
טיפ למתכון
ניתן להפחית או להגדיל כמויות בהתאם לצורך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 21.7% 11.9% 64.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב