כרוב סגול במילוי בשר ואורז
1. לחתוך מסביב ללב הכרוב (כך העלים יופרדו בקלות).
2. להכניס את הכרוב לסיר עם מים, לבשל על האש, להפריד את העלים ולבשל מעט עד לריכוך העלים למשך כ- 2 דקות. להעביר למסננת ולקרר.
3. בקערה לשים את האורז, הגזר, המלח, הפלפל השחור, הסוכר, הבהרט והפפריקה.
4. הכנת התערובת למילוי: בסיר לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את הבשר הטחון, לערבב ולפורר אותו כ- 5 דקות. להוריד מהאש, להוסיף את תערובת הבשר אל תערובת האורז (זה הזמן לתקן תיבול - המלח בעיקר).
5. בסיר רחב לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את העגבניות, רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור והסוכר. להוסיף גם כ- 2 כוסות מים.
6. כל עלה כרוב למלא ב- 2-3 כפות מילוי, לגלגל ולהניח בתוך ציר העגבניות.
7. לאחר רתיחה להעביר לאש נמוכה ולבשל כשעה ורבע.
8. בתיאבון
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.