דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי פרג
פאי פרג במיוחד לפורים
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב חמאה + חלמון + סוכר + סוכר וניל.
  • 2 להוסיף את הקמח ולאחד לבצק.
  • 3 לחלק את הבצק לשני שליש ושליש. שני שליש לרפד תבנית פאי, גם את הצדדים, ולהכניס לקירור כחצי שעה. את השליש הנותר לשטח עם מערוך בין שני ניירות אפייה לעובי 1/2 ס"מ. להכניס גם כן לקירור.
  • 4 לאפות את הבצק שבתבנית הפאי כ- 15 דקות ולהוציא לקירור.
  • 5 בינתיים מכינים את תערובת הפרג.
  • הכנת תערובת הפרג:
  • 1 לחמם בסיר חלב, שמנת, חמאה ו- 1/2 כוס סוכר. להוסיף את הפרג והסולת, ולבשל תוך כדי ערבוב כ- 5-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסה.
  • 2 להוריד מהאש, לקרר מעט ולהעביר לקערה.
  • 3 להוסיף את החלמון, גרידת הלימון ואת הקוביות הקטנות של תפוח העץ המקולף (תפוח יונתן או זהוב - אפשר גם אגס).
  • 4 את החלבונים להקציף עם 2 כפות סוכר ולקפל לתערובת הפרג.
  • 5 להניח את תערובת הפרג על הקלתית האפויה למחצה.
  • 6 לפזר את השקדים המולבנים מעל הפרג, ואת הבצק השטוח לחתוך לרצועות בשתי וערב מעל הפרג.
  • 7 להכניס לאפייה של כ- 30-40 דקות על 180 מעלות.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי 24.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 32.7% 10.7% 52.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב