דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 626 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות לוקוס וקרם ארטישוק ירושלמי
קציצות דגים גורמה
  • הכנת הקציצות:
  • 1 בעזרת סכין חדה קוצצים את הדג (ק"ג פילה לוקוס נקי מעור ומעצמות) ומעבירים לקערה.
  • 2 קוצצים את בצלי השאלוט והפטרוזיליה, ומוסיפים לקערה.
  • 3 מוסיפים את גרידת הלימון והכוסברה הטחונה, ממליחים ומפלפלים.
  • 4 מוסיפים כף שמן זית ומערבבים היטב.
  • 5 מניילנים את הקערה ושמים במקרר לשעה לפחות.
  • 6 לאחר מכן, מוציאים מהמקרר ויוצרים קציצות (בערך 80 גרם לקציצה - סה"כ כ- 12 קציצות). מומלץ לשמן מעט את הידיים כשמכינים את הקציצות.
  • 7 מחממים מחבת כבדה עם שמן זית (בערך 2-3 כפות) וצורבים את הקציצות משני הצדדים. מומלץ לא לייבש את הדג. ניתן לתת צריבה קלה ואז להמשיך בתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך 5-8 דקות.
  • הכנת קרם הארטישוק:
  • 1 בעזרת קולפן מקלפים את הארטישוק ומבשלים בסיר עם מים וכף מלח, עד שהארטישוק רך.
  • 2 מעבירים למסננת ואז לתבנית אפייה, ומכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך 15 דקות.
  • 3 מוציאים ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית (בערך 3 כפות) לפי הצורך והטעם, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מתקנים תיבול לפי הטעם.
  • הרכבת המנה:
  • 1 מניחים במרכז הצלחת מהקרם - אפשר גם למרוח את הקרם בעזרת כף על הצלחת.
  • 2 מעל מניחים את הקציצות. ניתן להוסיף עגבניות שרי צבעוניות ובצל ירוק או עירית.
  • 3 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול ואפייה במידה ורוצים לאפות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 12.7% 47.3% 35.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב