דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות דגים גורמה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 626 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הקציצות:
  • 1 בעזרת סכין חדה קוצצים את הדג (ק"ג פילה לוקוס נקי מעור ומעצמות) ומעבירים לקערה.
  • 2 קוצצים את בצלי השאלוט והפטרוזיליה, ומוסיפים לקערה.
  • 3 מוסיפים את גרידת הלימון והכוסברה הטחונה, ממליחים ומפלפלים.
  • 4 מוסיפים כף שמן זית ומערבבים היטב.
  • 5 מניילנים את הקערה ושמים במקרר לשעה לפחות.
  • 6 לאחר מכן, מוציאים מהמקרר ויוצרים קציצות (בערך 80 גרם לקציצה - סה"כ כ- 12 קציצות). מומלץ לשמן מעט את הידיים כשמכינים את הקציצות.
  • 7 מחממים מחבת כבדה עם שמן זית (בערך 2-3 כפות) וצורבים את הקציצות משני הצדדים. מומלץ לא לייבש את הדג. ניתן לתת צריבה קלה ואז להמשיך בתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך 5-8 דקות.
  • הכנת קרם הארטישוק:
  • 1 בעזרת קולפן מקלפים את הארטישוק ומבשלים בסיר עם מים וכף מלח, עד שהארטישוק רך.
  • 2 מעבירים למסננת ואז לתבנית אפייה, ומכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך 15 דקות.
  • 3 מוציאים ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית (בערך 3 כפות) לפי הצורך והטעם, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מתקנים תיבול לפי הטעם.
  • הרכבת המנה:
  • 1 מניחים במרכז הצלחת מהקרם - אפשר גם למרוח את הקרם בעזרת כף על הצלחת.
  • 2 מעל מניחים את הקציצות. ניתן להוסיף עגבניות שרי צבעוניות ובצל ירוק או עירית.
  • 3 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול ואפייה במידה ורוצים לאפות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)650104
חלבונים (גרם)69.01 11.02
פחמימות (גרם)528
מתוכן סוכרים (גרם)25.74 4.11
שומנים (גרם)18.58 2.97
מתוכם שומן רווי (גרם)3.08 0.49
כולסטרול (מ"ג)117.5 18.76
נתרן (מ"ג)2,199351.14
סיבים תזונתיים (גרם)6.13 0.98
מים (גרם)470.9275.2
ליקופן (מ"ג)0.960.15
ויטמין A (מק"ג)278.6144.49
ויטמין B (מ"ג)10.61.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.760.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.03
ויטמין B3 (מ"ג)4.90.78
ויטמין B5 (מ"ג)3.40.54
ויטמין B6 (מ"ג)1.210.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)118.8318.97
ויטמין B12 (מק"ג)1.730.28
ויטמין C (מ"ג)64.7510.34
ויטמין E (מ"ג)0.950.15
ויטמין K (מק"ג)483.9677.28
סידן (מ"ג)151.3924.17
ברזל (מ"ג)13.682.18
מגנזיום (מ"ג)160.4925.63
זרחן (מ"ג)593.7794.81
אבץ (מ"ג)2.070.33
אשלגן (מ"ג)2,611416.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.10.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.780.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 12.7% 47.3% 35.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.