דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (30-40 לביבות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות בטטה ללא גלוטן
אפשר להכין אותן גם מתוקות, צילום: דניאל טרכטמן
  • 1 קולפים, שוטפים, חותכים ומבשלים את הבטטות במים עד לריכוך.
  • 2 מסננים מהמים ומועכים למחית חלקה.
  • 3 מוסיפים ביצה ותבלינים, ומערבבים היטב.
  • 4 מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומערבבים.
  • 5 מוסיפים כל פעם מעט קורנפלור עד לקבלת עיסה המתאימה ללביבות.
  • 6 לוקחים כל פעם כף מהעיסה ומניחים במחבט חמה שבה מעט שמן (לא לעשות שימוש בכל כמות השמן בפעם הראשונה אלא מוסיפים לפי הצורך).
  • 7 לאחר שבודקים שהזהיב הופכים לטיגון הצד השני. במידה ויש קושי להפוך - מוסיפים עוד מעט קורנפלור או קמח תפוחי אדמה.
  • 8 מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.
  • 9 הרי לכם לביבות בטטה ללא גלוטן נפלאות וטעימות - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להגיש בליווי יוגורט או שמנת חמוצה. ניתן להכין לביבות מתוקות - במקום מלח ופלפל שמים סוכר לפי הטעם, ומגישים עם ריבה, שמנת חמוצה או קצפת.

ציוד נדרש: מחבת עם ציפוי נגד הידבקות.

באביב הבטטות בשיא עונתן ואפשר למצוא אותן במחיר זול. הלביבות מתאימות גם להכנה בפסח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 7.5% 6% 79.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב