מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 580 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- נתח הבשר
- כתף בקר - 1.5 ק"ג
- שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- יין אדום - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
- קינמון - 1/4 כפית שטוחה
- זנגביל טחון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
- עלי דפנה - 5 יחידות
- גרגירי פלפל אנגלי - כף אחת
- הירקות
- בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- שום - 5 שיניים
- גזרים - 3 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (714 גרם)
- תפוחי אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם)
- הקישוט
- פטרוזיליה - 3 כפות-קצוץ - סה"כ (15 גרם)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
צלי בקר מבושל בבישול איטי עם ירקות
- 1 במחבת טפלון עם מעט שמן לצרוב את נתח כתף הבקר במשך כ- 2 דקות מכל הצדדים.
- 2 להעביר את נתח הבשר לסיר שטוח, למזוג עליו את היין האדום וכל התבלינים, להניח כ- 3 שעות לספיגת טעמים ולאחר מכן לבשל על להבה נמוכה במשך כשעה וחצי (אם אופים בתנור צריך לתבל את נתח הבשר לפני ואפשר לעטוף עם נייר כסף. אופים על חום של 190 מעלות למשך כשעה וחצי).
- 3 להוסיף את הבצל, השום, הגזר ותפוחי האדמה.
- 4 להמשיך לבשל עוד כחצי שעה עד שהבקר יתרכך.
- 5 להעביר לכלי הגשה, לפרוס את הצלי ולקשט בפטרוזיליה או כיד הדמיון.
- 6 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה והפלפל האנגלי. אין צורך במים - הבשר מפריש נוזלים מעצמו. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.8% |
16.4% |
49.5% |
29.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב