מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 147 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (תלוי בגודל))
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה גבוהה ומושחתת
- הכנת הבסיס:
- 1 מקציפים את הביצים והסוכר עד להכפלת הנפח. מוסיפים שמן ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
- 2 מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת. מערבבים עוד עד לגיבוש.
- 3 מעבירים לאפייה ב- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות.
- 4 מצננים.
- עוגת הגבינה:
- 1 את הגבינה הלבנה לשים בתוך מסננת חצי שעה כדי שתגיר נוזלים. כנ"ל לגבי השמנת החמוצה.
- 2 לחמם את התנור ל- 180 מעלות, למלא 3/4 תבנית של התנור במים ולהכניס לתנור.
- 3 להקציף חלבונים עם חצי כוס מהסוכר לקצף יציב ולהניח בצד.
- 4 לטרוף את החלמונים עם הגבינה, השמנת החמוצה, סוכר הוניל, שארית הסוכר והקורנפלור, עד שנוצרת בלילה אחידה.
- 5 לקפל את הקצף בעדינות לתוך בלילת הגבינה, ולערבב היטב עד שכל התערובת אחידה וללא גושים.
- 6 להעביר את הבלילה לתבנית מעל לבסיס, להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור ולאפות חצי שעה.
- 7 לאחר חצי שעה להנמיך את חום התנור ל- 120 מעלות ולאפות חצי שעה נוספת.
- 8 לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים. לצנן היטב כשעה לפחות.
- הכנת מוס התותים:
- 1 מעבירים את התותים ואבקת סוכר למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה.
- 2 ממיסים את הג`לטין בחצי כוס מים, מניחים בצד לרבע שעה ומוסיפים למחית.
- 3 מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים למחית בתנועות קיפול.
- 4 מעבירים למקרר לחצי שעה.
- הרכבת העוגה:
- 1 מורחים מעל לעוגה את מחית התותים.
- 2 מעבירים את הקצפת שנותרה לשקית זילוף עם צנתר משונן ומקשטים מסביב.
- 3 מוסיפים נשיקות מוכנות ומעבירים למקרר להתייצבות.
- 4 בתיאבון
טיפ למתכון
ניתן לקשט גם עם רוטב תותים.
ציוד נדרש: מעבד מזון, שקית זילוף עם צנתר משונן.
הערך התזונתי לא כולל את הנשיקות.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.3% |
23.8% |
18.6% |
56.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב