מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הפשטידה
- חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
- מים - 5 כוסות - סה"כ (1.2 ליטר)
- מלח - כף שטוחה
- ביצים - 4 יחידותL
- מיונז - 4 כפות - סה"כ (60 גרם)
- קמח מצות - 4 כפות גדושות - סה"כ (64 גרם)
- לשימון ולקימוח התבנית
- שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
- קמח מצות - כף שטוחה (7 גרם)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
פשטידת חצילים נהדרת לחול המועד פסח
- 1 להרתיח את המים עם המלח, להוסיף את קוביות החציל (רצוי להשתמש בחציל גדול), לבשל במשך כ- 4 דקות, לסנן ולקרר.
- 2 לערבב את הביצים, המיונז וקמח המצות. להוסיף את קוביות החצילים ולערבב בעדינות.
- 3 לשמן תבנית חד פעמית מלבנית בשמן ולקמח בקמח המצה.
- 4 למזוג את העיסה לתבנית וליישר במקרה הצורך.
- 5 לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד שפשטידת החצילים משחימה.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להוסיף 2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ - לא חובה.
ציוד נדרש: תבנית חד פעמית מלבנית.
שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.7% |
36.7% |
20.3% |
39.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב