דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שבקייה
שבקייה מתוקה ומטוגנת
  • 1 לשים בצק מהקמח, הביצים, תמצית הוניל והסודה לשתייה. לשים לישה ידנית כ- 5 דקות - הבצק צריך להיות קשה ולא אוורירי. להניח בצד כשעה.
  • 2 בינתיים מחממים את הסירופ ומשאירים אותו על להבה נמוכה כדי לטגן וישר לטבול בסירופ שצריך להישאר כל הזמן חם.
  • 3 מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד. חותכים רצועות ארוכות וכורכים כל רצועה על מזלג בצורה רופפת.
  • 4 מכניסים לשמן עמוק חם (ראו מידע נוסף לגבי השמן) ומטגנים קלות עד שמזהיב (כדקה מכל צד - הרבה פעמים זה משתחרר מהמזלג אז צריך להפוך). כך מכינים את כל הרצועות כשטובלים כל רצועה בסירופ ומפזרים סוכריות צבעוניות מיד לאחר הטיגון של כל רצועה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בשבקייה המרוקאית לאחר הטיגון. יש צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן לטיגון עמוק (כ- 2 כוסות). זמן ההכנה כולל את זמן הכנת הבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 33.2% 6.9% 59.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב