דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שבקייה מתוקה ומטוגנת

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשים בצק מהקמח, הביצים, תמצית הוניל והסודה לשתייה. לשים לישה ידנית כ- 5 דקות - הבצק צריך להיות קשה ולא אוורירי. להניח בצד כשעה.
  • 2 בינתיים מחממים את הסירופ ומשאירים אותו על להבה נמוכה כדי לטגן וישר לטבול בסירופ שצריך להישאר כל הזמן חם.
  • 3 מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד. חותכים רצועות ארוכות וכורכים כל רצועה על מזלג בצורה רופפת.
  • 4 מכניסים לשמן עמוק חם (ראו מידע נוסף לגבי השמן) ומטגנים קלות עד שמזהיב (כדקה מכל צד - הרבה פעמים זה משתחרר מהמזלג אז צריך להפוך). כך מכינים את כל הרצועות כשטובלים כל רצועה בסירופ ומפזרים סוכריות צבעוניות מיד לאחר הטיגון של כל רצועה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בשבקייה המרוקאית לאחר הטיגון. יש צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן לטיגון עמוק (כ- 2 כוסות). זמן ההכנה כולל את זמן הכנת הבצק.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)202351
חלבונים (גרם)2.47 4.29
פחמימות (גרם)2137
מתוכן סוכרים (גרם)9.02 15.67
שומנים (גרם)11.85 20.6
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 1.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.3 43.95
נתרן (מ"ג)10.6918.58
סיבים תזונתיים (גרם)0 0.01
מים (גרם)17.9831.24
ויטמין A (מק"ג)10.8918.92
ויטמין B (מ"ג)0.160.28
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.295.72
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.11
ויטמין C (מ"ג)0.350.6
ויטמין D (מק"ג)0.140.24
ויטמין E (מ"ג)0.070.13
ויטמין K (מק"ג)0.020.04
סידן (מ"ג)4.347.54
ברזל (מ"ג)0.120.21
מגנזיום (מ"ג)1.011.76
זרחן (מ"ג)13.5223.5
אבץ (מ"ג)0.090.16
אשלגן (מ"ג)10.8618.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 33.2% 6.9% 59.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.