דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 455 גרם למנה\יחידה

  • דג פוטית - 500 גרם
    פילה הליבוט (או דג לבן אחר)
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לקוביות גסות
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח גס - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס - קורט
    לפי הטעם
  • תפוח אדמה - 5 יחידה בינונית - סה"כ (875 גרם)
    חתוכים לקוביות גסות
  • שום - 7 שן
    פרוסות
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מרוקאית
  • טרגון - 2 ענפים
    קצוצים
  • עלי זעתר - לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שיפודי הליבוט וחצילים
פילה הליבוט צלוי עם חצילים, צילום: אייל גוטמן
  • 1 חותכים את הדג לקוביות בגודל קוביות החציל.
  • 2 מתבלים את החצילים ואת הדג בשמן זית, טרגון ומלח גס.
  • 3 משפדים - חציל, דג, חציל, דג.
  • 4 מערבבים בקערה את קוביות תפוחי האדמה עם מלח, פלפל, שום, זעתר ופפריקה מרוקאית.
  • 5 על משטח עבודה מניחים 4 יריעות רדיד אלומיניום, מניחים במרכז את תפוחי האדמה המתובלים ועוטפים לכדור. אופים 45-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות.
  • 6 צולים את השיפודים באסכלה או במחבת צלייה.
  • 7 מגישים עם תפוחי האדמה האפויים.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים וכדיתא.

הערך התזונתי לא כולל את הטרגון ועלי הזעתר. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 14.1% 30.2% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב