דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (כ- 40 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגיות קרני איילה
עוגיות בצורת קרניים של איילה מהמטבח המרוקאי
  • הכנת המלית:
  • 1 משרים את השקדים במים רותחים למשך שעה.
  • 2 מקלפים את השקדים ומפזרים אותם על מגבת לייבוש.
  • 3 טוחנים את השקדים פעמיים.
  • 4 מבשלים בסיר את הסוכר, המים והלימון, עד שהסוכר נמס והסירופ מעט דביק. מכבים את הגז.
  • 5 מוסיפים את השקדים ומערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה. מכסים במגבת ומקררים.
  • 6 מכינים נקניקים קטנים מהמרציפן.
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשים היטב את כל חומרי הבצק ומניחים לנוח במשך 10 דקות.
  • 2 מחלקים ל- 4 כדורים.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה ומקפלים באופן הבא: את צד ימין מקפלים לאמצע, את צד שמאל גם לכיוון האמצע מעל צד ימין שקופל, את החלק התחתון מקפלים כלפי מעלה לאמצע ואת החלק העליון כלפי מטה לאמצע.
  • 4 מניחים למנוחה של 10 דקות.
  • 5 מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ.
  • 6 קורצים עיגולים, מניחים נקניק מרציפן במרכז העיגול, מקפלים את הבצק מעליו ומהדקים היטב בקצוות. מעגלים לצורת סהרון.
  • 7 מניחים את הסהרונים בתבנית ואופים בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות, עד להזהבה.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 בסיר שמים את כל החומרים מלבד הקוקוס ומביאים לרתיחה.
  • 2 מכניסים מספר סהרונים כל פעם לסיר וטובלים אותם היטב בסירופ מכל הצדדים.
  • 3 מניחים בצלחת שטוחה את הקוקוס.
  • 4 טובלים כל סהרון שיוצא מהסירופ בקוקוס משני הצדדים ומניחים בקופסה.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם השריה ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 23% 9% 63.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב