דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 495 גרם למנה\יחידה

  • ההמבורגרים
  • סלמון אטלנטי - 600 גרם
    פילה נקי מעור ועצמות
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • לטיגון
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • הלחמניות עם התוספות
  • לחמניות המבורגר - 5 יחידות - סה"כ (250 גרם)
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    פרוסות דק
  • חסה ערבית - 5 עלים בינוניים - סה"כ (120 גרם)
    עלים שטופים וקצוצים
  • בצל סגול - יחידה בינונית (125 גרם)
    פרוס דק
  • צ`יפס הבטטה
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
המבורגר סלמון לצד צ`יפס בטטה
המבורגר סלמון מיוחד וטעים
  • 1 בעזרת סכין חדה קוצצים את פילה הסלמון הטרי לקוביות קטנות (חשוב לא למעוך את הדג), ומעבירים לקערה.
  • 2 על הגז שורפים את הפלפלים האדומים עד שכל הקליפה משחירה, ואז מקלפים את הקליפה מתחת למים. מנקים את הפלפלים, קוצצים ומוסיפים לקערה.
  • 3 מטגנים במחבת את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. מקררים ומוסיפים לתערובת בקערה, ממליחים ומפלפלים לפי הצורך, ומערבבים הכל היטב.
  • 4 משמנים מעט את הידיים ויוצרים 5 קציצות המבורגר שוות (מומלץ להשתמש בעזרת רינג ליצירת קציצה מושלמת. אם אין אז לא נורא). מניחים על תבנית, מניילנים ומכניסים למקרר לשעת מנוחה.
  • 5 יוצקים שמן זית במחבת פסים כבדה וצורבים את ההמבורגרים משני הצדדים עד לרמת עשייה הרצויה. לא מומלץ לייבש את הדג בבישול יתר.
  • 6 מסדרים בכל לחמניה בצל סגול, עגבניה וחסה, מניחים מעל את המבורגר הסלמון.
  • 7 הכנת צ`יפס בטטה: בעזרת קולפן מקלפים את הבטטה לתוך קערה ומטגנים בשמן עמוק (ראו מידע נוסף). מוציאים לנייר סופג ומגישים לצד ההמבורגר.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מחבת פסים כבדה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`יפס הבטטה לאחר הטיגון. יש צורך להשתמש בשמן לטיגון עמוק. זמן ההכנה לא כולל את זמן שהיית התערובת במנוחה בצד למשך שעה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 27.7% 27.2% 40.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב